Navigatie overslaan

Con­ti­tank: suc­ces­vol met stra­te­gisch gele­gen opslag­ter­mi­nal in Delfzijl

Het in Delfzijl gevestigde bedrijf opslagbedrijf voor plantaardige en dierlijke oliën en vetten Contitank timmert behoorlijk aan de weg. De opslagterminal van het bedrijf in het Delfzijlse havengebied werd de afgelopen jaren sterk gemoderniseerd en zal de komende jaren ook nog eens fors worden uitgebreid.

Contitank heeft met zijn terminal in Delfzijl een strategisch goede locatie te pakken. Niet alleen ten opzichte van Nederland, maar ook om Noord- en Zuid-Europa goed te kunnen bedienen. Daarnaast is men er erg flexibel: of het nu gaat om een partij van 50 of van 5000 kuub: Contitank biedt een oplossing voor de opslag. Tel daarbij op de totale capaciteit van 33.000 kubieke meter en de eigen steiger voor schepen met een diepgang tot ruim 9 meter dragen en het is niet vreemd dat het het bedrijf voor de wind gaat.

Om te kunnen blijven voorzien in de toenemende vraag naar opslagmogelijkheden voor vloeistoffen, werd in 2014 besloten samen te gaan werken met logistiek dienstverlener Fritom. Deze samenwerking leidde onder andere tot de aanstaande uitbreiding van de capaciteit.

Nog een nieuwigheid bij Contitank is de openstelling van de fabriek, die ook op de terminal staat. Startende en bestaande ondernemers kunnen de fabriek binnenkort gaan inzetten als proeffabriek, zodat ook zij gebruik kunnen maken van de reeds bestaande vergunningen en faciliteiten, zoals opslag, transport, nutsvoorzieningen en stoom.

www.contitank.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring