Navigatie overslaan

Coro­na-cri­sis biedt ook kan­sen: drie fina­lis­ten pitch EBG bekend

Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl, GymXtraFit uit Steendam en Paydis uit Loppersum zijn geselecteerd als de drie finalisten voor de pitch ‘Van crisis naar kansen’, van Economic Board Groningen (EBG). Met deze pitch daagde EBG ondernemers uit om met ideeën te komen om in deze coronatijd anders te werken en ondernemen. De drie finalisten mogen hun idee online pitchen. Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van totaal €10.000 over de drie finalisten.

Door de coronacrisis is de toekomst voor veel ondernemers onzeker. Veel bedrijven zien hun omzet dalen. Tegelijkertijd zijn er ook ondernemers die kansen zien en omdenken tijdens deze crisis. De Online EBG Pitch is bedoeld voor ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen die omdenken in deze coronatijd. ‘Met een geldbedrag voor de drie beste inzendingen geeft EBG een zetje in de rug om het idee uit te voeren’, aldus Emme Groot, bestuursvoorzitter Economic Board Groningen.

Finalisten

De drie finalisten hebben allen een oplossing bedacht om anders te ondernemen tijdens corona. Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl wil een fotografie driedaagse naar het Noord-Groninger land organiseren voor amateurfotografen. GymXtraFit uit Steendam wil een fit & healthy programma ontwikkelen, gericht op beweging en gezond eten, inclusief een voedingsbox met producten van lokale ondernemers. Paydis uit Loppersum ontwikkelt een applicatie waarmee je op afstand de rekening bij horecazaken kunt betalen.

Video-pitch

De drie finalisten pitchen hun idee in een korte video. Vanaf 10 juni kan er via de site www.ebgn.nl gestemd worden. De jury verdeelt de juryprijs van €8.000 over de drie finalisten (respectievelijk €5.000, €2.000, en €1.000). Daarnaast ontvangt de finalist met de meeste online stemmen de publieksprijs van €2.000.

De jury bestaat uit Cas König, directeur Groningen Seaports, Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk, en Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus.

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Daarvoor is door Provincie Groningen en NAM €97,5 miljoen in de kas van EBG gestort. Ondernemers kunnen gebruikmaken van geld en advies. Ook tijdens de coronacrisis kunnen ondernemers bij EBG terecht, onder meer voor webinars, online sessies, de EBG AdviesregelinG en persoonlijk advies. Kijk voor meer informatie op www.ebgn.nl/corona

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring