Navigatie overslaan

Crowd­fun­ding­Hub opent zijn deu­ren in Groningen

Op maandag 22 september heeft de CrowdfundingHub050 voor het eerst zijn deuren geopend. Ondernemers, initiatiefnemers, investeerders en intermediairs konden op die dag met al hun vragen over crowdfunding terecht in het ‘CrowdFunding Café’.

Crowdfunding is een alternatieve manier om een commercieel of ideëel project te financieren. Hierbij legt een grote groep mensen een klein bedrag in, zonder tussenkomst van de traditionele financiële intermediairs. Deze manier van financieren maakt momenteel een stormachtige ontwikkeling door.

Ronald Kleverlaan, oprichter van CrowdfundingHub, was ook aanwezig tijdens de opening van de CrowdfundingHub050. Volgens hem zit de kracht van crowdfunding niet alleen in de financiële mogelijkheden die het biedt. ‘Naast financiering levert crowdfunding een netwerk van betrokken ambassadeurs op voor een ondernemer. Bedrijven staan hierdoor een stuk sterker in de markt.’

Kleverlaan richtte CrowdfundingHub op 1 januari 2014, samen met Peter Nelissen, op in Amsterdam, met een permanent kantoor in de Beurs van Berlage. Het is dé verzamelplek waar kennis, opleiding en onderzoek over crowdfunding centraal staan en waar deze kennis gedeeld wordt via publicaties en bijeenkomsten. Met het starten van een tweede vestiging in Groningen is ook in Noord-Nederland een onafhankelijk kennis- en onderzoekcentrum aanwezig.

Het kantoor wordt behalve als fysieke werkplek voor verschillende crowdfunding professionals ook gebruikt als ontmoetingsplaats. Tevens zullen er op deze locatie regelmatig openbare Crowdfunding Cafés plaatsvinden.

www.crowdfundinghub.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring