Navigatie overslaan

Crui­ming lan­ceert site die de rest over­bo­dig maakt’

Nog geen vier jaar na de verkoop van de Nationale Vacaturebank vindt oprichter Jan-Peter Cruiming het tijd voor een nieuwe uitdaging. Begin april lanceert de Groningse ondernemer dan ook opnieuw een online vacaturebank. Eentje die wederom marktleider moet worden. ‘Het wordt een site die alle andere overbodig maakt’, klinkt het stellig.

De Nationale Vacaturebank was jarenlang de best bezochte vacaturesite van Nederland maar moest na de verkoop aan VNU flink inboeten aan populaiteit. Cruiming moest het met lede ogen aan zien. Tijd voor een nieuwe en innovatieve vacaturesite dus, was de gedachte van de succesvolle Groninger ondernemer.

Het lanceren van een nieuwe vacaturesite is een ambitieus plan, zeker gezien het feit dat er momenteel ruim duizend Nederlandse vacaturesites zijn. ‘Groot verschil met de meeste sites die er al zijn is, dat je voor de meeste sites moet betalen. Bij die van ons wordt alles gratis: het zoeken van een nieuwe baan, maar ook het plaatsen van een vacature.’ Voor werkgevers die willen dat hun vacature opvalt, bestaat wel de mogelijkheid om te adverteren. ‘Net als bij Google kun je betalen voor een advertentie aan de rechterzijde van de pagina. Daarbij geldt dat je zelf bepaalt wat je betaalt. En: hoe hoger het bedrag, hoe hoger je in de ranking komt.’ In tegenstelling tot de bestaande sites wordt die van Cruiming bovendien internationaal en dus, optioneel, ook Engelstalig.

Cruiming werd bekend als oprichter van de Nationale Vacaturebank. Hij begon zijn loopbaan bij Start Uitzendbureau, waarna hij wervings- en selectiebureau Hunterselect begon. Na de verkoop van de Nationale Vacaturebank richtte hij Studenten.nl op, waarvan hij nog steeds directeur is. Verder is Cruiming co-host bij BNR-nieuwsradio en is hij actief voor de Partij voor de Dieren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring