01/04/2009

Cuba brengt Groningen in Latijns sferen

Het Groninger Museum presenteert van 17 mei tot en met 13 september een grote overzichtstentoonstelling over de ontwikkelingen in de kunst en de geschiedenis van Cuba van 1868 tot nu.

De expositie 'Cuba. Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden' gaat over de multiculturele samenleving van het eiland dat wereldwijd bekendheid geniet door de muziek en literatuur. De vele schilderijen, foto's, video's, grafische vormgeving en installaties geven een beeld van Cuba in een politieke en historische context.

De tentoonstelling is georganiseerd door The Montreal Museum of Fine Arts. De voorstelling maakt tijdens de maand juni ook deel uit van de 'Cubaweek'. Van woensdag 17 tot en met zondag 21 juni kan iedereen in de binnenstad genieten aan de zonnige klanken van de muziek van dit Caribische eiland.

Aan de Cubaweek doen verschillende organisaties mee. Zo zal de Oosterpoort een programma met Cubaanse muziek organiseren, is er in bioscoop Images een Cubaans filmprogramma te zien en is er romantische en swingende Cubaanse muziek in de straten van de binnenstad te horen.

01/03/2009
Jaarlijks 15.000 mensen extra aan de slag voor Gasunie dankzij Gasrotonde
01/03/2009
Eerste echte zeedijk vol sensoren in Eemshaven