Navigatie overslaan

Cube050 en De Noor­der­lin­gen: for­se impul­sen voor jong ondernemerschap

Ben je jong en ondernemend? Dan zit je goed in Groningen! Er zijn tal van Groningse initiatieven die helpen om jonge en innovatie ondernemers een zo goed mogelijk start te bezorgen. Neem nu Cube050, dé incubator en accelerator voor ondernemend talent in Groningen en omgeving. Cube050 biedt niet alleen kantoorruimte in een inspirerende omgeving, het beschikt ook over een immens netwerk en levert advies en begeleiding op maat.

De naam Cube050 zegt eigenlijk alles. Tenminste, als je weet waar Cube een afkorting voor is. Het staat namelijk voor Creating & Upgrading Business and Entrepreneurship. Dat creëren en opwaarderen van bedrijvigheid en ondernemerschap doet de organisatie voornamelijk voor studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), maar ook niet-studerende innovatieve ondernemers uit de regio kunnen bij de incubator terecht.

Cube050 heeft een groot en modern pand op het Zernike Business & Science Park tot zijn beschikking. Daar kunnen (student)ondernemers werkplekken of zelfs volledige kantoorruimtes huren. De meeste van die ruimtes zijn voorzien van flexibele wanden met de mogelijkheid deze samen te voegen. De incubator beschikt, gespreid over drie verdiepingen, over een gezamenlijke receptie, 28 kantoren, 1 vergaderruimte, 1 conferentie-/onderwijsruimte en 3 centrale open ruimten en een dakterras. Vanzelfsprekend is overal een internet- en een telefoonverbinding voorhanden.

Tel daarbij op faciliteiten als goedkope lease-auto’s, abonnementen op tal van vaktijdschriften, volop coachings- en begeleidingstrajecten en toegang tot mogelijk financiering via partners en het moge duidelijk zijn: Cube050 is een soort walhalla voor startende ondernemers.

De Noorderlingen

Één van de projecten die door Cube050 wordt ondersteund is ‘De Noorderlingen’, een samenwerkingsverband tussen de vier noordelijke hogescholen, waaronder dus ook de Hanzehogeschool.

De Noorderlingen, zo worden de vijftien jonge deelnemers aan het vijf maanden durende groeiprogramma genoemd. Deze geselecteerde, veelbelovende studentondernemers worden gedurende het programma bijgestaan met raad en daad. Met als uiteindelijk doel hun onderneming een zo goed mogelijke start te geven.

Gedurende vijf maanden worden de jonge Noorderlingen geprikkeld om hun concept kritisch te bekijken en te reflecteren op hun persoonlijke groei. Dat gebeurt in groepssessies, maar ook via intensieve persoonlijke begeleiding, door een ervaren coach uit het bedrijfsleven.

Erg belangrijk binnen het programma is het naar buiten treden, de markt tegemoet. Alleen zo kunnen de studenten immers ontdekken of hun aannames over behoeftes van de consument of leveringsvoorwaarden terecht zijn. Ze gaan bijvoorbeeld op bedrijfsbezoek en ondervragen directies over wat zij voor mogelijkheden zien

De intensieve vijf maanden hebben uiteindelijk als doel de jonge (student)ondernemers in een zo kort mogelijke tijd zo snel mogelijk te laten groeien. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook als persoon. Daarmee sluit het programma mooi aan op de doelstellingen van Cube050 en is de samenwerking met de incubator dan ook een logische.

Voor meer informatie over Cube050: www.cube050.nl

Wil je meer weten over De Noorderlingen? Kijk op www.de-noorderlingen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring