Navigatie overslaan

Cul­tu­reel wan­de­len tij­dens Tocht om de Noord

In het weekend van 26 en 27 september trekken een paar duizend wandelaars hun wandelschoenen uit de kast voor de jaarlijkse Tocht om de Noord, een culturele wandeltocht die voert door Groningse wierdendorpen.

De wandeling neemt twee dagen in beslag en laat de deelnemers kennismaken met 25 authentieke dorpjes in Noord-Groningen.

In elk van deze dorpen staat de deelnemers een avontuur te wachten en worden dorpsomroepers, verhalenvertellers en theatergezelschappen ingezet voor een cultureel tintje. Bovendien staat in vrijwel alle dorpjes een historisch hoogtepunt centraal, waardoor de wandelaars als het ware een reis door de tijd maken en van de ene in de andere eeuw duiken. Niet voor niets is het thema van dit jaar dan ook 'Wandelen door de eeuwen van Groningen'.

Voor de iets minder fanatieke wandelaars is het mogelijk de route in te korten. Wie de volledige tocht van 80 kilometer weet te volbrengen, krijgt een 'Pronkjewail' aangeboden als oorkonde. Maar ook voor de andere lopers ligt een leuke herinnering klaar.

www.tochtomdenoord.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring