Navigatie overslaan

Cul­tu­re­le zomer in Gro­nin­gen barst los

In Groningen is de culturele zomer losgebarsten. Komende weken en maanden staan er in en om de stad heel wat leuke, vaak gratis festivals, op het programma.

Nog tot en met 8 juli te zien: de avondvullende toneelvoorstelling ‘Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën’ in Zuidwending. De voorstellingen vinden plaats in heel bijzondere kubussen.

Op allerlei podia in de binnenstad vindt van 12 tot en met 14 juli Swingin’ Groningen plaats, met onder andere optredens van Chef’ Special, Madeline Bell en Het Groningen Groove Orchestra, een ruim tienkoppige gelegenheidsgroep.

Art Carnivale is met een uitzonderlijke mix van kunst , muziek, buitensport, theater, workshops en kinderactiviteiten aan het Schildmeer in Steendam een jaarlijks terugkerend fenomeen aan het worden. Dit jaar staat het evenement op de agenda van 27 tot en met 29 juli. In het gehucht Hongerige Wolf vindt gelijktijdig het Hongerige Wolf Festival plaats. Met muziek, theater, dans, poëzie én de mogelijkheid er te kamperen.

Van 25 juli tot en met 4 augustus is het tijd voor de twaalfde editie van het Peter de Grote Festival. Er worden 50 kamermuziekconcerten georganiseerd op bijzondere locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Nazomeren in Groningen is onlosmakelijk verbonden met festival Noorderzon, het jaarlijks muziek- en theaterfestival in en rond het Noorderplantsoen. Dit jaar van 16 tot en met 26 augustus.

Op 25 augustus kan er rond de stad Groningen van kerkje naar kerkje gefietst worden tijdens de ZomerJazzFietsTour, dit jaar met 'wasstraat' voor fietsen. Aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad speelt het Noord Nederlands Orkest 1 september op het evenement Pura Vida.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring