Navigatie overslaan

Cul­tuur­kaart popu­lair onder Gro­ning­se jongeren

De Cultuurkaart blijkt erg populair te zijn onder de jongeren in Groningen. Op deze kaart staat een tegoed dat jongeren bij bijvoorbeeld festivals en musea kunnen uitgeven. Tijdens Het Jonge Harten Festival en de Noorderlicht Fotomanifestatie gebruikten de jongeren massaal hun Cultuurkaart. Hierdoor heeft Groningen zichzelf als cultuurstad voor jongeren op de kaart gezet en hebben de festivals meer bekendheid gekregen.

De Cultuurkaart is een creditcard voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De
overheid zet hier jaarlijks een tegoed van vijfentwintig euro op dat leerlingen kunnen uitgeven aan culturele activiteiten. De school bepaalt of de leerlingen dit individueel kunnen besteden of dat ze dit in schoolverband doen. De Cultuurkaart is in het leven geroepen om jongeren uit het voorgezet onderwijs meer culturele activiteiten te laten ondernemen. Minister Plasterk van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Cultuurkaart als een van de tien instrumenten aangewezen om de cultuurparticipatie onder jongeren te vergroten.

Dat de Groningse jongeren hun Cultuurkaart massaal hebben gebruikt, heeft ertoe geleid dat Het Jonge Harten Festival het meest bezochte festival met de Cultuurkaart is. Dit blijkt uit de nationale cijfers van de Cultuurkaart 2008-2009. Het Noorderlicht Fotomanifestatie eindigde op de derde plaats in deze lijst.

Het volgende Jonge Harten Festival is van 20 t/m 27 november 2010 in Groningen.
De volgende Noorderlicht Fotomanifestatie vindt plaats van 5 sept t/m 31 okt 2010 in Leeuwarden. Ook bij musea als het Groninger Museum en Het Nationaal Stripmuseum krijg je korting met je Cultuurkaart.

www.jongeharten.nl
www.noorderlicht.com/nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring