Navigatie overslaan

Cycloon Fiets­koe­riers viert jubileum

Cycloon Fietskoeriers is in tien jaar uitgegroeid tot het grootste fietskoerierbedrijf van Nederland. Meer dan veertig werknemers zorgen er in drie grote steden voor dat pakjes met allerlei soorten en maten binnen korte tijd op bestemming worden afgeleverd. Ook in Groningen zijn de ‘bikers’ niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En met de huidige ambities zullen de koeriers een nog opvallender verschijning worden. Want Cycloon wil zich in de komende jaren nog meer in de markt gaan zetten als een duurzame logistieke probleemoplosser. Door het gebruik van speciale vrachtfietsen is de eerste stap al gemaakt van kleine naar steeds grotere pakketten.

Het bedrijf, dat in 1999 door Hans Helmerhorst en Jaap Wijnants werd opgericht, is sinds 2007 in handen van Eddy te Rietstap. In al die jaren is er veel veranderd wat betreft logistiek. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Daarom wordt het 10 jarig bestaan van Cycloon Fietskoeriers aangegrepen om duurzaamheid meer onder de aandacht te brengen. Om bedrijven te stimuleren de keuze te maken voor een duurzame service en daardoor voor een beter leefklimaat komt Cycloon Fietskoeriers met jubileumtarieven voor de binnenstad. Waarom geen gebruik maken van een fietskoerier die niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens goedkoper is dan de traditionele autokoerier?

Want ook grotere pakketten, zoals bij voorbeeld een koelkast of kantoormeubilair, kunnen probleemloos per fiets vervoerd worden. Vrijwel alles dat met een gewone auto vervoerd kan worden past ook in de speciale fietsen waar Cycloon mee fietst.
Naast het vervoeren van allerhande zaken is Cycloon ook in te schakelen voor de zogeheten huis-aan-huis verspreiding van mailings.

Voor alles wat niet per fiets vervoerd kan worden, of waarbij de afstand te groot wordt, zorgt Cycloon voor een andere oplossing. Zo hebben is er een nauwe samenwerking met een aantal betrouwbare autokoeriers die, zodra dat nodig blijkt, altijd kunnen worden ingeschakeld.

www.cycloon.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring