Navigatie overslaan

Dan­ce­pro­du­cers Noi­sia maken video­ga­me in strijd tegen terug­lo­pen­de inkomsten

De Groningse topact Noisia gooit als eerste muziekband wereldwijd een online game in de strijd tegen de teruglopende inkomsten in de muziekwereld. Tegelijk met het lanceren van het nieuwe album van de danceproducers kunnen fans op internet een computerspel spelen dat gebaseerd is op de muziek van Noisia. In het buitenland is Noisia bekender dan in Nederland zelf. Het trio reist de wereld over en heeft inmiddels samengewerkt met grote artiesten als Robbie Williams, The Prodigy, Moby en KRS One.

De Nederlandse ontwikkelaar Flavour ziet de productie van de innovatieve game als een logische stap in de online ontwikkelingen. “Het is een speelse manier om mensen in contact te brengen met muziek”, legt Emily Jacometti als commercial director van Flavour uit. “In de jaren ’80 bracht MTV een grote revolutie teweeg met het massaal introduceren van muziekvideo’s. Games zijn de interactieve video’s van de toekomst.”

In de huidige game-industrie wordt veel gebruik gemaakt van muziek. Ook Noisia leverde eerder al muziek voor grote games als WipeOut, DJ Hero en Gran Turismo. Het gebruik van een nummer in zo’n spel garandeert miljoenen of zelfs miljarden ‘plays’ wereldwijd. Muziek ter ondersteuning van games, dat kan ook andersom, dacht vooruitstrevende Flavour. Al snel kwam het bedrijf met het innovatieve concept om een online game te maken, volledig gebaseerd op Noisia’s muziek. Het resultaat is ‘Noisia Infection’, dat voor iedereen gratis speelbaar zal zijn.

In de game draait alles om de muziek. In de verschillende levels ‘speel’ je tracks van Noisia en schiet je op de beat. Hoe beter je op de maat schiet, hoe verder je komt in de levels. Voor het gevecht met de eindbaas gebruiken we telkens een remix van een bekende artiest. “Aan het eind van de game kun je je favoriete versie gemakkelijk online aanschaffen”, aldus Jacometti.

Na anderhalf jaar ontwikkeltijd lanceerde Flavour op 8 maart j.l. het eerste level. Dit level is speciaal ontworpen voor de eerste single ‘Machine Gun’. De release van het volledige album ‘Split the Atom’ op 5 april zal gepaard gaan met de release van nieuwe levels met nieuwe tracks van het album. Door het spel te blijven vernieuwen met extra’s en upgrades wil Flavour een grote groep terugkerende bezoekers en loyale fans creëren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring