Navigatie overslaan

Data Delf­Sail 2021 bekend: indruk­wek­ken­de tall ships varen op 10 juni Delf­zijl binnen

Van donderdag 10 tot en met 13 juni 2021 staat de haven van Delfzijl weer volledig in het teken van DelfSail. Over bijna twee jaar komt er weer een grote karavaan tall ships naar het grootste nautische evenement van Noord-Nederland.

Delfsail wordt normaal gesproken één in de vijf jaar georganiseerd en zou eigenlijk pas voor 2022 weer op het programma staan. Om beter aan te sluiten op de Noord-Nederlandse evenementenkalender en het programma van de vele tall ships is echter besloten het evenement een jaar naar voren te halen.

Ook in 2021 zal het op één na grootste tall ship-event van Nederland (na Sail Amsterdam) weer openen met de Parade of Sail, waarbij de zeilschepen in een indrukwekkende karavaan vanuit de Eemshaven de haven van Delfzijl invoeren. Deze vindt in 2021 plaats op donderdag 10 juni.

Net als tijdens voorgaande edities zal ook in 2021 weer van alles te beleven zijn in en rond de haven van Delfzijl. Met activiteiten voor de jeugd, optredens van bekende artiesten, markten en nog veel meer.

Legacy of the Seven Seas

Het thema van DelfSail 2021 is ‘The Legacy of the Seven Seas’. Dit verwijst niet alleen naar de voorgaande edities van het bekende nautische event, maar hiermee wordt volgens de organisatie ook de verbinding gelegd tussen mensen en scheepvaart, historie en heden, de scheepsbouw en de industrie in de regio.

Ook in vroegere tijden meerden er zeilschepen aan in Delfzijl, veelal afkomstig uit verre landen. Zoals drie- en viermasters uit Zuid-Amerika, met een rijke lading salpeter, bestemd voor de landbouw. De verdere ontwikkeling van de Groninger zeehavens in de afgelopen eeuw, de bloeiperiode van de scheepsbouw en uiteindelijk ook het DelfSail-event zijn erfenissen van deze tijd.

Jonge ambassadeurs

In de aanloop naar DelfSail 2021 heeft de organisatie 11 Groningse jongeren de kans gegeven ervaring op te doen op een tall ship. In twee groepen zeilen ze deze zomer mee in de STI Tall Ships Race. De ene groep op de Morgenster en de andere op de driemaster Thalassa.

De jongeren (zie foto) fungeren tijdens hun tocht als ambassadeurs van DelfSail 2021. De komende tijd zullen ze daarom ook betrokken worden bij andere evenementen die worden georganiseerd voorafgaand aan DelfSail 2021.

Kijk voor meer informatie over DelfSail 2021 op www.delfsail.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring