Navigatie overslaan

De 4 Mijl van Gro­nin­gen: hard­loop­wed­strijd en volks­feest ineen

Duizenden hardloopliefhebbers, van gelegenheidsatleten tot wereldrecordhouders, leven elk jaar weer toe naar de tweede zondag van oktober. Op die dag vindt al sinds 1987 de 4 Mijl van Groningen plaats, hét hardloopevent van Noord-Nederland en een waar Gronings volksfeest.

De 4 Mijl van Groningen is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste loopevents van ons land, met dit jaar 23.000 deelnemers. Elke Groninger kent wel iemand die meedoet en het publiek staat dan ook altijd rijen dik langs de route. Aangespoord door die juichende massa, proberen de deelnemers zo snel mogelijk de 6437 meter tussen het startpunt in Haren en de finish op de Vismarkt af te leggen.

Het deelnemersveld van de 4 Mijl is even groot als divers. Onder de recreanten tref je gelegenheidsrenners in grappige kostuums, fanatiekelingen die elk jaar hun PR proberen te verbeteren en alles wat daartussen zit. En dan is er ook nog de wedstrijdloop, die elk jaar wereldtoppers uit landen als Kenia en Ethiopië naar Groningen trekt, een bedrijvenloop met teams uit de wijde omgeving, een jeugdloop voor scholen en verenigingen en de Charity Run, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

En dan is er sinds enige jaren ook nog de 4Mijl4You, waarbij je de avond voor de 4 Mijl het traject kunt afleggen op je eigen manier. Fietsen, skeeleren, met de kinderwagen of in een rolstoel: het kan die zaterdagavond allemaal.

De 32e editie van de 4 Mijl van Groningen vindt plaats op 13 oktober vanaf 12.00 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring