Navigatie overslaan
19/11/2013

De Bosatlas Nederland van Boven blijkt gigantisch succes

Een week na de introductie in oktober wist De Bosatlas Nederland van Boven al vanuit het niets een derde plek te bemachtigen in de CPNB-bestsellerlijst. Nu, een maand later, verkocht het Groningse Noordhoff Uitgevers al meer dan 25.000 exemplaren van het boek, dat lezers aan de hand van honderden kaarten en luchtfoto’s meeneemt op een rondvlucht over Nederland.

De Bosatlas Nederland van Boven laat in twintig hoofdstukken, onderverdeeld in heel diverse thema’s – van veiligheid tot aantrekkelijkheid van het landschap en van vrijetijdsbesteding tot wonen – en met ruim 300 kaarten en meer dan 130 foto’s een uniek beeld van Nederland zien. Daarmee sluit het boek aan bij de eveneens mateloos populaire tv-serie ‘Nederland van Boven’, waarvan het tweede seizoen net van start is gegaan bij de VPRO.

Waar de eerste Bosatlas die Noordhoff Uitgevers in 1877 uitgaf nog slechts de hoognodige kaarten en informatie bevatte, biedt de nieuwste versie van het boek, dankzij de technologische vooruitgang een heel ander beeld van ons land. Niet alleen door de wonderschone luchtfotografie, maar ook door innovatieve datavisualisaties die met behulp van de Layar-applicatie om te zetten zijn in bewegende beelden. Zo kan niet alleen het mobiele belgedrag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat worden gevolgd, maar kan de ‘lezer’ ook de dagreis van een mantelmeeuw van Texel naar Amsterdam meemaken.

De Bosatlas Nederland van Boven is nog tot en met 31 december 2013 te verkrijgen voor de introductieprijs van 29,95 euro. Daarna geldt de reguliere prijs van 39,95 euro.

www.bosatlasnederlandvanboven.nl

dinsdag 19 november 2013
Eerste kassa met bitcoins voor de horeca in Groningen
dinsdag 19 november 2013
Project ‘Slim Wonen met Energie’ uiterst succesvol