Navigatie overslaan

De Culi­nai­re Ver­lei­ding: groot­ste indoor food fes­ti­val van het Noorden

Op 26, 27 en 28 februari 2016 vindt in Martiniplaza de tweede editie van De Culinaire Verleiding plaats, het grootste indoor food festival van Noord-Nederland. Gedurende het laatste weekend van februari zijn er in het Groningense evenementencentrum allerlei bijzondere kraampjes en terrasjes te vinden, waar zowel professionals als hobbykoks een keur aan smaakbelevenissen creëren.

Afgelopen zomer vond de eerste editie van De Culinaire Verleiding plaats. Het food festival, dat toen plaatsvond in de open lucht, was zo’n succes dat besloten is om deze winter op herhaling te gaan, maar dan overdekt.

Het festival heet niet voor niets De Culinaire Verleiding. De bezoekers worden met allerlei geuren en smaken verleid tot proeven. Wat te denken van de vele foodtrucks die samen een pop-up restaurant vormen, met een zeer gevarieerd aanbod aan streetfood, fingerfood en andere lekkernijen. En allemaal vers bereid natuurlijk.

Ook wie dorstig is, kan zich tijdens het festival laven aan allerlei lekkers. Zo vinden er zowel bier- als wijnproeverijen plaats, onder andere van de Groningse brouwer Bax Bier. Of pak een wijntje bij de wijnbar of een gin & tonic bij de hippe GT-bar.

En dan zijn er nog de vele workshops voor hobbychefs. De Groningse Sarena Salori, de winnares van kijkcijferhit ‘Heel Holland Bakt’, geeft er een aantal masterclasses en signeert haar dan net uitgekomen kookboek. Ook zijn er chocoladeworkshops voor kinderen, laat chefkok Johny Drent zien hoe je creatief met soep kunt zijn en wordt er een heuse ‘snijden zonder pleisters-cursus’ georganiseerd.

En dat is nog maar een selectie van wat De Culinaire Verleiding te bieden heeft. Het complete programma voor hobbykoks en fijnproevers is te vinden op: www.deculinaireverleiding.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring