Navigatie overslaan

De groei van Voys kent voor­als­nog geen grenzen

Bij de FD Gazellen Awards van 2012 was Voys Telecom de op één na snelst groeiende onderneming van Noord Nederland. Dit in 2006 opgerichte bedrijf is razendsnel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de zakelijke markt voor internettelefonie. Voys, gevestigd in Groningen, mag bekende multinationals als Disney en Gazprom tot zijn klantenkring rekenen en telt inmiddels al ruim twintig medewerkers.

Oprichter van Voys is Marc Vletter, die samen met een paar collega’s van zijn vorige werkgever TNO in 2005 een van de eerste online telefooncentrales ter wereld ontwierp. Een klein jaar later al stortte Vletter zich, gesteund door zijn oude werkgever maar zonder enige ondernemerservaring, in de toen nog amper ontwikkelde markt voor internettelefonie.

De innovatieve instelling die ten grondslag ligt aan het bedrijf is nog altijd een belangrijke factor in het succes. Voys is altiijd op zoek naar nieuwe, slimmere en gebruiksvriendelijkere oplossingen op het gebied van Voice Over IP, oftewel telefonie via het internet. Dankzij de door het Groningse bedrijf ontwikkelde ‘internettelefooncentrale’ kunnen binnen een bedrijf wel duizend telefoongesprekken tegelijkertijd plaatsvinden, zonder dat daar talloze fysieke telefooncentrales aan te pas hoeven komen.

Inmiddels is de markt voor VoIP enorm gegroeid. Steeds meer ondernemingen zien in dat internettelefonie een aantal belangrijke voordelen biedt die goed passen binnen het concept van Het Nieuwe Werken. Thuiswerken wordt makkelijker gemaakt, contracten en diensten kunnen per dag worden aangevraagd en opgezegd en de kosten zijn lager.

Het aantal aanbieders van Voice over IP is de afgelopen jaren fors toegenomen, maar op de zakelijke markt doet Voys het volgens Vletter nog altijd het beste. Het geheim zit hem volgens Vletter in de kernwaarden van zijn bedrijf. ‘We zijn eerlijk en transparant, het klantcontact is kwalitatief, persoonlijk en gebaseerd op gelijkwaardigheid, we leveren geweldige support, we ontwikkelen voor en met onze klanten, verandering zit in ons DNA, dus we streven altijd naar vernieuwing en daarnaast streven alle werknemers constant naar persoonlijke groei.’

www.voys.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring