Navigatie overslaan

De Raf­fi­na­ge wil van Sui­ker­unie-ter­rein duur­zaam en uniek stuk­je Gro­nin­gen maken

De Groningse coöperatie De Raffinage wil samen met de nieuwe beheerder, Ploeg id3, het voormalige Suikerunie terrein 'smoel' geven, zoals zij nu ook al gedeeltelijk doet. De coöperatie wil onder andere evenementen en initiatieven op het gebied van milieu en duurzaamheid de ruimte geven op het terrein.

Het voormalige terrein van de Suikerunie aan de westkant van het centrum ligt nu nog braak. De gemeente is druk bezig een beheerder te zoeken die een invulling aan het terrein kan geven. ‘Er moet iets moois gebeuren dat nieuw is en dat een aanvulling is voor Groningen’, zegt bestuurslid en initiatiefnemer Nienke Homan van De Raffinage. ‘Ik denk dat hier heel mooie dingen staan te gebeuren. Denk aan initiatieven op het gebied van duurzaamheid en milieu maar ook energie’, zegt Homan.

De nieuwe beweging richt zich op een duurzaam Groningen met nieuwe vormen van werkgelegenheid. ‘Er zitten hartstikke veel bedrijfjes die heel bijzondere dingen doen. Denk aan een bedrijf dat kratjes maakt uit oude pallets. Of een restaurant waarbij er steeds een andere groep het restaurant voor een avond runt’, zegt mede-initiatiefnemer Titia Punt.

Als het aan Homan en Punt ligt, wordt het terrein gebruikt daarnaast gebruikt voor evenementen als streekmarkten. ‘We zullen het zien. Wij denken dat er in ieder geval hier iets heel moois te wachten staat’, zegt Homan.

http://deraffinage.org/de-raffinage

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring