Navigatie overslaan

De Stads­werf is geen gemid­deld nieuwbouwproject

Op het kruispunt van het Van Starkenborgh- en het Oosterhamrikkanaal komt een fantastische nieuwe woonwijk: de Stadswerf. Met historische kades, industrieel erfgoed, water, water en nog meer water. Woningcorporatie Nijestee is halverwege april begonnen met de verkoop van dit nieuwbouwproject. Door de economische crisis is dit bijna een jaar later dan gepland. Dat het project niet volgens planning is verlopen veranderd echter niets aan de kwaliteit van het woningaanbod.

De Stadswerf is geen gemiddeld nieuwbouwproject. Wat het zo bijzonder maakt is de gunstige ligging in de stad Groningen. De Stadswerf ligt aan het water en dichtbij de binnenstad, maar ook het buitengebied is snel te bereiken. De architectuur is niet alledaags en gaat volgens de architecten de dialoog met de omgeving aan. Zo zijn de woningen die aan het water liggen, voorzien van een glazen gevel, zodat het water als het ware in het glas overloopt. De Stadswerf wordt een wijk met stadswoningen, appartementen, cascowoningen en een heerlijke uitwaaiboulevard.

Omdat er weinig vraag naar nieuwe woningen is, kunnen de woningen van de Stadswerf tegen een scherpe prijs verkocht worden. Tijdens de eerste fase van de verkoop worden vijfentwintig appartementen en tweeënveertig eengezinswoningen verkocht. Volgens Nijestee is het gebied over tien jaar vergelijkbaar met het Oostelijk havengebied in Amsterdam, waar een verouderd terrein is herontwikkelt tot populair woon- en werkgebied. Om dat te realiseren wordt er de komende jaren hard aan het gebied gewerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring