Navigatie overslaan

De Zaai-Ster: ide­a­lis­ti­sche groot­han­del voor bio­lo­gi­sche producten

De Zaai-Ster is een groothandel in biologische verswaren, met een idealistisch gedachtegoed. Het assortiment bestaat uit duizenden biologische en biologisch-dynamische producten. Deze producten worden geleverd aan natuurvoedingswinkels, webwinkels, instellingen, (bedrijfs)restaurants, cateraars en lokale supermarkten. Voor het overgrote deel van het assortiment geldt: vandaag besteld, morgen in huis.

Het dichte logistieke netwerk dat die snelle levering mogelijk maakt, biedt niet alleen veel mogelijkheden voor levermomenten voor klanten van De Zaaister zelf, maar vervult ook een belangrijke functie binnen de branche: iedereen die biologische producten wil vervoeren kan bij De Zaai-Ster terecht voor een transportopdracht.

Samenwerken is sowieso een belangrijk thema in de bedrijfsvoering van De Zaai-Ster. ‘Samen met biologische boeren, klanten en partners in de branche wordt er 24 uur per dag, zeven dagen in de week gewerkt aan één gemeenschappelijk ideaal: een gezondere, betere en biologische wereld.’

Dat ideaal ligt zelfs aan de basis van De Zaai-Ster. Een woongemeenschap wilde een bedrijf oprichten dat de wereld zou kunnen verbeteren. In het Groningse Tolbert werd een biologische boerderij overgenomen en omgevormd tot een biologisch tuinbouwbedrijf. Het bleek een groot succes.

Klanten stroomden binnen, groenten vlogen de deur uit. Door de groeiende vraag naar biologische producten en de beperkte mogelijkheden op het land bij de boerderij, werd de samenwerking opgezocht met collega telers. Dit bleek de sleutel naar nog meer succes. Door de samenwerkingen, aanvankelijk alleen in het noorden van het land, groeide de behoefte aan een sterk verdeelcentrum. De Zaai-Ster begon kleine voorraden aan te leggen en zich te bekwamen in distributie. De taken van boer werden neergelegd en de groothandel was geboren.

De Zaai-Ster bleef groeien. Door de jaren heen werd het assortiment aardappelen, groente en fruit uitgebreid met gekoelde producten; zuivel, kaas, vleesvervangers en eieren. En uiteindelijk – om een totaal versassortiment te bieden – ook met biologisch vlees. En om het hele jaar rond een volledig assortiment te kunnen voeren, werden ook samenwerkingen opgezocht met buitenlandse biologische bedrijven en importeurs.

Ondertussen professionaliseerde De Zaai-Ster steeds verder. Er werden computers en vrachtwagens aangeschaft en het aantal medewerkers nam gestaag toe. Steeds meer biologische producten in steeds groter wordende hoeveelheden vonden hun weg naar de klanten in binnen- en buitenland zoals ze dat tegenwoordig nog steeds doen.

www.zaai-ster.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring