Navigatie overslaan

Deken van warm­te en gezel­lig­heid over win­ters Groningen

Wie in december op zoek is naar onvervalste winterse gezelligheid is in de Groningse binnenstad aan het juiste adres. Nu staat het Groningse centrum het jaar rond al bekend als erg sfeervol, maar rond de feestdagen wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan. Zo is de ijsbaan dit jaar terug op de Grote Markt en staan het historische Hoge, Lage en Kleine der A weer in het teken van het WinterWelvaart-festival.

Groningen on Ice
Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom op de Grote Markt kunnen binnenstadbezoekers de ijzers onderbinden. Vorig jaar ontbrak de ijsbaan, een zwaar gemis voor velen, maar dit jaar kan er weer naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden op de Grote Markt. Vanaf 26 november is daar een liefst 750 vierkante meter grote, volledig overdekte ijsbaan te vinden. Ook is er dit jaar een speciaal ‘krabbelbaantje’ voor de allerkleinsten, zodat ook zij op een veilige manier kennis kunnen maken met schaatsen.

De ijsbaan ligt tegen de trappen van het VVV-kantoor, dat hierdoor wordt omgevormd tot een heuse tribune. Aan de andere kant kunnen passanten op de Grote Markt toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Overigens hoef je ook als je vergeten bent je schaatsen mee te nemen, niet alleen toe te kijken: het is namelijk mogelijk ter plekke schaatsen te huren.

Wie is uitgeschaatst kan zich opwarmen in het in winterse sferen ingerichte ijsbaanpaviljoen. Het door de Drie Gezusters verzorgde paviljoen is volledig verwarmd en bied een prachtig uitzicht op de ijsbaan.

WinterWelVaart
Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december vindt de tiende editie van WinterWelVaart plaats in Groningen. Historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord is een uitgebreid muziek-, theater- of kunstprogramma en ook aan wal is genoeg te beleven! Het sfeervolle winterevenement is gratis toegankelijk en opnieuw op meerdere locaties in de provincie te vinden: Appingedam (10 december) en Winschoten (28 december).

WinterWelVaart is een meerdaags evenement dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend wil houden. In het ruim van fantastische (historische) charterschepen kun je genieten van muziek, theater en andere bijzondere activiteiten. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Naast het veelzijdige programma aan boord, is er ook genoeg te beleven aan de kade. In Groningen breng je gratis een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum en in zowel Groningen als Appingedam wordt een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar net even anders: in gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen. Bovendien zijn er heerlijke hapjes en drankjes en niet-te-missen snuisterijen.

http://winterwelvaart.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring