Navigatie overslaan

Delf­Sail 2021 en STI, orga­ni­sa­tor van Tall Ships Races, slaan han­den ineen

Delfsail 2021 en het Engelse Sail Training International (STI) slaan de handen ineen. De samenwerking houdt onder andere in dat de aankomende editie van Delfsail vanaf nu in alle uitingen van STI wordt meegenomen. STI houdt zich onder andere bezig met de organisatie van Tall Ships Races.

Hierdoor neemt de bekendheid van het event bij internationale Tall Ships toe, zo is de verwachting, met een grote vloot schepen op Delfsail als resultaat. Het is overigens niet de eerste keer dat Delfsail en STI samenwerken: ook de edities 1998, 2003, 2009 en 2016 waren zogenoemde Endorsed Events.

Sail Training International is de organisatie die in de jaren vijftig - destijds onder de naam Sail Training Association – de eerste Tall Ships Races initieerde. Er kwam ook in die tijd al veel publiek af op momenten dat Tall Ships bij elkaar werden gebracht.

STI richt zich nu ook op het samenbrengen van jongeren uit verschillende culturen en religies, om daardoor meer begrip voor elkaar te bevorderen. Uitgangspunt is ook het leren samenwerken vanuit verschillende situaties en het stimuleren van internationale vriendschappen. "Aan boord zijn alle trainees (15-25 jaar) immers gelijk, er zijn geen verschillen vanwege ras, geloof of afkomst", aldus STI.

Gratis toegankelijk

De zevende editie van DelfSail vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 juni 2021. Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Het is de zevende editie van dit een na grootste sailevenement van Nederland.

Voor het jaar 2020 zijn alle Sailevenementen in Europa afgelast. DelfSail 2021 gaat vooralsnog gewoon door.

(Foto: Delfsail.nl)

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring