Navigatie overslaan

Delf­zijl in het teken van ope­ra Carmen

Delfzijl zal tussen 17 en 25 juni volledig in het teken staan van de opera Carmen. De havenstad ontsnapt even aan de nuchtere realiteit en wordt ondergedompeld in Spaanse sferen. Naast de uitvoering van de opera, ontwikkeld door het Delfzijlse kunstcentrum IVAK en Opera Spanga, is er ook een feestweek met een businessevenement, lezingen, een filmfestival, exposities, schoolprojecten en een internationaal korenfestival. En dus heeft Delfzijl weer een enorme publiekstrekker nadat de stad vorig jaar in het teken stond van Delfsail.

Het is bijzonder dat de opera in de buitenlucht wordt uitgevoerd. Het Molenbergplein, met op de achtergrond de molen, wordt het decor van de ‘crime passionel’. De cast zal bestaan uit zowel jonge mensen als ervaren professionals zoals de Nederlandse musical- en operaster Maaike Widdershoven en de Portugese tenor Charles Alves da Cruz. Het stuk staat onder leiding van de internationaal opererende regisseuse Corina van Eijk die er een filmische en moderne benadering op na houdt. De dirigent van het orkest is de vermaarde en bekende Amerikaan David Levi.

Bedrijfsleven en culturele instellingen maken zich gezamenlijk sterk voor dit unieke evenement. Zelfs de veerboten met Borkum en Emden gaan extra varen om het Duitse publiek naar het Carmenfestival te brengen.

www.carmenindelfzijl.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring