Navigatie overslaan

Delf­zijl krijgt oplei­ding voor windmolentechnici

De provincie Groningen steekt 275.000 euro in een nieuw trainings- en opleidingscentrum waar jongeren opgeleid kunnen worden tot technicus windenergie. Het Noorderpoortcollege bouwt hiervoor een nieuwe school in Delfzijl.

De nieuwe opleiding voor de offshore wind draagt bij aan een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven en versterkt de arbeidsmarkt voor jongeren, werkenden en zij-instromers.

De extra investeringen van 1,1 miljoen euro worden gebruikt voor praktijkruimten en simulatoren voor opleidingen en trainingen windenergie, ontwikkeling van trainingen en opleidingen, certificering van docenten en marketing en werving van personeel.

In het rapport ‘Windskill’ is een berekening gemaakt voor de benodigde arbeidskrachten in Europa voor on- en offshore wind. Per MW zijn 15 personen nodig. Niet alleen voor de installatie van turbines is gekwalificeerd personeel nodig maar vooral voor het onderhoud van de turbines.

Het Noorderpoortcollege gaat de opleiding vraaggestuurd inrichten. Noord-Nederlandse bedrijven en in de toekomst ook bedrijven uit Noord-Duitsland gaan de opleiding richting geven.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring