Navigatie overslaan

Die Gro­nin­ger men­ta­li­teit van niet lul­len, maar poet­sen’ zit nog altijd in onze genen’

Effektief Groep doet zijn naam eer aan! Het landelijk opererend schoonmaakbedrijf werkt zelfs zo effectief, dat het in de Top 10 van schoonmaakbedrijven in Nederland is doorgedrongen. Volgens directeur Patrick Reinders is dat onder meer te danken aan de Groningse mentaliteit en de platte organisatiestructuur.

'Vroeger – meer dan een halve eeuw geleden – gingen onze voorgangers met een bakfiets en een paar houten ladders op pad om de ramen van het gemeentehuis te wassen', vertelt directeur Reinders met een grijns. 'Diezelfde Groninger aanpakmentaliteit, van ‘niet lullen maar poetsen’, zit nog altijd in onze genen. Het hoofdkantoor staat hier in Groningen en dat blijft ook zo, ondanks het feit dat we kantoren hebben in Leeuwarden, Hoogeveen, Almelo, Amsterdam en Aalsmeer. Dat wij onze afspraken nakomen – wat eigenlijk heel simpel en vanzelfsprekend lijkt – blijkt vooral in de Randstad onderscheidend te zijn. Men kiest ons daar onder andere vanwege onze betrouwbaarheid en hoog kwaliteitsniveau.'

Een andere belangrijke succesfactoren van Reinders' bedrijf is de platte organisatiestructuur, waarbij verantwoordelijkheden met mandaat zo dicht mogelijk op de werkvloer liggen. Dat scheelt overhead, overleg en kosten. Opdrachtgevers worden ontzorgd, niet alleen qua schoonmaak maar ook qua hospitality. En, als ze bij Effektief Groep zeggen dat ze iets schoonmaken, dan doen ze dat ook!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring