Navigatie overslaan

Digi­tal Liter­a­cy Coalition

In 2025 meest digitaal geletterde provincie van Nederland

Digitalisering en dataficatie hebben een steeds grotere invloed op het dagelijks leven. De razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie en big data veranderen alle terreinen in de samenleving – of het nu gaat om democratie, media, de gezondheidszorg of het onderwijs. Weten hoe digitale technologie werkt en hiermee om kunnen gaan wordt steeds belangrijker. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van relevante informatie, het onderhouden van sociale netwerken en het vinden van een baan. Het hangt allemaal in toenemende mate af van je digitale vaardigheden.

Digital Literacy Coalition wil Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken. Dit project onderzoekt hoe inwoners omgaan met digitale technologieën, wat de impact is op hun dagelijks leven, en hoe we ontwikkelingen rond dataficatie en kunstmatige intelligentie (AI) op een verantwoorde manier kunnen vormgeven.

Robotisering, big data, blockchain en the internet of thing

Groningen is één van de koplopers op het gebied van digitale innovatie, met vele start-ups en scale-ups die pionieren op het gebied van robotisering, big data, blockchain en the internet of things. Om te blijven excelleren in digitaal ondernemerschap en werknemers voor te bereiden op de toekomst is het stimuleren van digitale geletterdheid binnen het bedrijfsleven en het onderwijs noodzakelijk. Achttien partners binnen wetenschap, bedrijfsleven, overheid, en educatieve en culturele sector werken samen aan deze maatschappelijke opgave.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring