Navigatie overslaan

Dit jaar tóch Avond4daagse dank­zij app van Gro­nings bedrijf

Het kinderevenement van het jaar, de Avond4daagse, kan ondanks het coronavirus toch doorgaan. Met dank aan een speciale app, de ‘Avond4daagse – Home Edition’, ontwikkeld door het Groningse bedrijf eRoutes. Met de app in de hand kunnen kinderen hun eigen avondvierdaagse lopen, mét ook een medaille als beloning.

Aanvankelijk leek het erop dat het coronavirus roet in het eten zou gooien, en dat er dit jaar helemaal niet gewandeld zou kunnen worden. “Maar we vinden het essentieel om kinderen in beweging te krijgen”, vertelt Paul Sanders, directeur van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). “Dus besloten we het over een andere boeg te gooien.”

Apptechnologie

“De digitale boeg”, voegt Edwin Kuipers, CEO van het Groningse eRoutes toe. “Door de apptechnologie van eRoutes te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een eigen gekozen vertrekpunt genereren. De routes die zij lopen beginnen en eindigen op hetzelfde punt. De start is dus ook altijd de finish. Daarbij kunnen ze kiezen uit drie afstanden: 2,5, 5 of 10 km. Met de app in de hand lopen ze zo hun eigen Avond4daagse.”

Avond4daagse – Home Edition

De ‘Avond4daagse – Home Edition’ vindt plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020. In die periode kiezen deelnemers zelf wanneer ze gaan lopen. “Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend”, verduidelijkt Sanders. “En hoewel de naam anders doet vermoeden, dit jaar mag er ook overdag gelopen worden”, voegt hij toe. Omdat het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht zijn.

Inschrijven

Deelnemers vinden meer informatie op: www.avond4daagse.nl. Hier kunnen zij zich ook meteen inschrijven. Inschrijving vindt dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost €5 per deelnemer. Daarvoor krijgt men toegang tot de app, de mogelijkheid vier routes automatisch te laten aanmaken en de prestatie te laten meten. Ook ontvangen deelnemers de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring