Navigatie overslaan

DNV GL ver­huist naar nieu­we Plus Ultra; Gro­nin­gen krijgt water­stof innovatiecentrum

Groningen krijgt een waterstofinnovatiecentrum. Het centrum is een initiatief van DNV GL, 's werelds grootste energie consultant en certificatie-instelling, en krijgt een plekje in het nieuwe Plus Ultra Groningen op de Zernike Campus, waar de Groningse vestiging van DNV GL medio dit jaar naartoe verhuist. De huurovereenkomst tussen DNV GL en ontwikkelaar Kadans Science Partners is onlangs getekend.

Kadans Science Partners realiseert op de Zernike Campus “Plus Ultra Groningen”, een modern bedrijfsgebouw waar DNV GL met haar 80 energie experts, laboratoria en testfaciliteiten een van de hoofdbewoners zal zijn. Waterstofonderzoek krijgt in het nieuwe complex een prominente positie.

Expertisecentrum

DNV GL wordt een van de hoofdhuurders. “Na meer dan 40 jaar op onze huidige locatie aan de Energieweg in Groningen waren we toe aan een volgende stap. De verhuizing naar een duurzaam gebouw met ultramoderne testfaciliteiten in een dynamisch en stimulerende campusomgeving is voor onze Groningse locatie en onze medewerkers een prachtige stap voorwaarts. We kijken er naar uit om onderdeel te zijn van het levendige eco-systeem op de Zernike Campus”, aldus Johan Knijp, country manager Nederland voor Olie & Gas in DNV GL.

In de nieuwe te realiseren laboratoria en testfaciliteiten speelt de transitie naar een duurzaam energiesysteem belangrijke rol. Knijp: “Veel van onze test- en onderzoeksprogramma’s richten zich op gebruik van duurzame gassen, bijvoorbeeld biogas en waterstof. We werken met lokale en internationale partijen aan de energiewereld van morgen. Noord-Nederland is recent door Brussel aangewezen als de eerste ‘Hydrogen Valley’ van Europa. De regio heeft alles in huis om koploper in de energietransitie te worden. DNV GL zal daar met deze investeringen nieuwe testfaciliteiten en laboratoria haar bijdrage aan gaan leveren. Een van de innovatielabs zal worden ingericht als waterstof laboratorium. Samen met klanten wordt nieuwe technologie ontwikkeld en getest."

In het nieuw te bouwen pand ’Plus Ultra Groningen’ is plek voor meerdere innovatieve kennisbedrijven in de energie, chemie, life sciences en big data. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren.

Ontwikkelaar Kadans Science Partners realiseert een duurzaam gebouw dat ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen bewoners stimuleert. Knijp: “Het innoverende concept van Plus Ultra Groningen past uitstekend bij DNV GL. De verhuizing naar de ondernemende en levendige Zernike Campus Groningen is voor DNV GL een bewuste keuze. Door ons partnerschap met New Energy Coalition en de samenwerking met Entrance, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen zijn we een belangrijk onderdeel van het dynamische ecosysteem op de campus. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen die het nieuwe pand en de Zernike Campus ons gaan brengen”.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring