Navigatie overslaan

Doe­Zoo in Leens: Leuk­ste uitje van Groningen

DoeZoo Insektenwereld in Leens is tijdens een ANWB-verkiezing gekozen tot het ‘Leukste uitje van de provincie Groningen 2016’. Dat was de tweede keer, want vorig jaar sleepte DoeZoo die titel ook al in de wacht. Dit jaar sleepte DoeZoo ook nog een landelijke prijs in de wacht, namelijk een tweede plaats in de landelijke categorie 'Meest maatschappelijk uitje van Nederland'.

Fantastich nieuws dus voor DoeZoo Insektenwereld. Deze dierentuin richt zich vooral op insecten maar heeft daarnaast een aantal andere diersoorten zoals enorme oehoes, schattige ezeltjes en grappige penseelaapjes. Ook zijn er insectenetende planten te zien.

DoeZoo Insektenwereld is nu een van de populairste attracties in De Marne: vorig jaar kwamen er bijna 50.000 mensen. Het is dan ook een ideaal uitstapje voor ouders met kinderen. Er is zeer veel te zien, en een entreekaartje kost slechts 6,50 euro.

DoeZoo is het levenswerk van Ton van der Made, die het sinds 1996 samen met zijn vrouw Gonda opbouwde. Het park doet dienst als zorgdierentuin, wat inhoudt dat mensen met een beperking begeleid werk verrichten in de dierentuin.

Doezoo Insektenwereld werd door de ANWG omschreven als een ‘erg leuk en leerzaam uitje met kinderen!' en 'Ook voor volwassenen heel boeiend’. Daarnaast werd de dierentuin beoordeeld als ‘leuk, kleinschalig, gezellig. Een absolute aanrader voor iedereen die van insecten, slangen en andere kleine dieren houdt’.

Ton van der Made is blij met de prijs, omdat er nu in het blad van de ANWB aandacht voor DoeZoo komt. Met een oplage van 1,8 miljoen lezers heeft dat magazine een groot bereik. Vorig jaar leidde vermelding al tot een omzetstijging van 26 procent. Of dat nu weer gaat gebeuren is niet te zeggen, maar bij DoeZoo zijn ze er in ieder geval helemaal klaar voor!

http://doezoo.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring