Navigatie overslaan

Donald Duck viert ver­jaar­dag in Strip­mu­se­um Groningen

Het geluksdubbeltje van Dagobert Duck gaat op transport. Op dinsdag 16 oktober wordt het met een geld- en waardetransporteur overgebracht naar Het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Het dubbeltje is daar dan onderdeel van de expositie Donald Duck Weekblad 60 jaar. De meeste mensen zullen het niet beseffen, maar Dagobert Duck was ooit schoenpoetser. Hiermee heeft hij zijn eerste munt verdiend, dat later zijn geluksdubbeltje werd. Dit dubbeltje vormde het begin van zijn fortuin.

De expositie is te zien van 21 oktober tot en met 13 januari. In de tentoonstelling ‘De Geschiedenis van Donald Duck’ is onder andere aandacht voor het verleden van de eend. Ook zijn er originele tekeningen te zien van de vele tekenaars die hebben meegewerkt aan het weekblad.Speciaal voor de expositie is een gedeelte van het museum omgetoverd tot Duckstad.

Uiteraard zijn ook Donald Duck, Katrien Duck, Guus geluk, Kwik, Kwek en Kwak, Oom Dagobert en Willie Wortel van de partij. Fans kunnen met deze inwoners op de foto, meedoen aan de Guus Geluk-loterij en zich verkleden bij de kledingkast van Katrien. Er zijn ook workshops waarin de deelnemers leren hoe je Donald Duck moet tekenen en in de werkplaats van Willie Wortel kan geknutseld worden.

Ook in de vaste collectie van het Stripmuseum komen allerlei striphelden voorbij, waaronder Suske en Wiske, Kuifje en Olivier B. Bommel, maar ook SpongeBob Squarepants, Dora en S1ngle. In het draaiende theater kunnen bezoekers alles over hun striphelden te weten komen.

http://www.stripmuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring