Navigatie overslaan

Dop­pio opent nieu­we ves­ti­ging in Rotterdam.

Ze waren al winnaar van de AD Koffietest 2008, maar koffiespeciaalzaak Doppio timmert nu ook hard aan de weg met een filiaal in Rotterdam. De nieuwe vestiging in de havenstad volgt anderhalf jaar na de succesvolle opening van de winkel in de Groningse binnenstad.

De nieuwe vestiging is ongeveer 65 m2 groot en is net als de vestiging in Groningen voorzien van een handgebouwde Kees van der Westen Mirage espressomachine. Anders dan in Groningen, hebben eigenaren Peter van Eijl en commercieel manager Jonathan Teoh geprobeerd de vestiging ook in te richten voor een zogenoemde geschikte 'to go'-stroming. Mensen die op weg naar werk of college zijn, kunnen snel aan de bar een espresso drinken of meenemen.

De opening van de Rotterdamse zaak past binnen de ambitie van eigenaar Van Eijl om de komende vijf jaar twintig zaken op te zetten. "We kijken nog rond voor nieuwe locaties. Vanaf dan kijken we verder". Volgens Teoh is het belangrijk dat de nieuwe filialen de Doppio formule in stand houden zonder het product uit het oog te verliezen. "Als er iets misgaat met één locatie dan trekt die de rest van de zaken ook naar beneden. We gaan het dus precies doen zoals wij voor ogen hebben. Natuurlijk hebben we ambities, maar die gaan we niet blind volgen door allerlei concessies te doen."

Het succes van Doppio is opmerkelijk aangezien de concurrentie in de koffiebranche hevig is. "Vooral in Groningen zie je veel zaken openen die kwalitatief goede koffie maken. Als je een redelijke koffie maakt, is dat voor veel klanten prima, die klagen niet zo snel. Je moet een kritische fijnproever ten opzichte van jezelf zijn. Daarom zie ik mijn machine altijd als het hart van de zaak", zegt Van Eijl. Doppio importeert koffiebonen zelf bij kleine tot middelgrote branders uit met name Noord-Italië.

Doppio heeft naast vestigingen in Rotterdam en Groningen ook een online-webshop waar klanten koffie, automaten, servies en accessoires kunnen bestellen. Het hoofdkantoor van Doppio bevindt zich in het Friese Joure.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring