Navigatie overslaan

Draf­baan Stads­park moet uit­groei­en tot top­eve­ne­men­ten­ter­rein; wereld­top naar Groningen

De Drafbaan in het Stadspark moet uitgroeien tot topevenemententerrein waar shows van wereldtoppers als Coldplay en U2 gehouden kunnen worden. Het college wil flink in het terrein investeren zodat de Drafbaan zich straks kan meten met gerenommeerde locaties als het Goffertpark in Nijmegen en het Zuiderpark in Den Haag, met plek voor zo’n 65 duizend man.

In 1999 was de Drafbaan het decor van een optreden van de Rolling Stones en in 2000 van Tina Turner. Vervolgens bleef het lange tijd stil, tot afgelopen jaren de events Stadspark Live en Hullabaloo hun intrede deden, en het terrein zich opnieuw ontwikkelde tot evenementenlocatie.

Groenste evenementenlocatie

Volgens het college ligt hier de toekomst van de Drafbaan. De Drafbaan moet daarbij niet alleen uitgroeien tot topevenementenlocatie maar ook tot groenste evenementenlocatie van Nederland, vindt het college. Bijvoorbeeld door te investeren in betere stroom- en watervoorzieningen voor het aan -en afvoeren van water voor toiletten en spoelgelegenheden voor plastic bekers en om het gebruik van dieselgeneratoren te beperken.

Naast de aanpak van de infrastructuur (water, stroom, internet) wil het college investeren in de egalisatie van het veld, de aanleg van drainage, een betere in- en uitstroom van bezoekers en het verbeteren van de bereikbaarheid van de Drafbaan voor hulpdiensten.

Geen drafsport meer

Het college ziet geen toekomst meer voor de drafsport in het Stadspark. Daarom wordt de raad gevraagd in te stemmen met het niet verlengen van het huurcontract met de Koninklijke Harddraverij & Renvereniging Groningen (KHRV) met ingang van 1 januari 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring