Navigatie overslaan

Dro­ne­Hub GAE heeft vol­op toe­komst­plan­nen na suc­ces­vol eer­ste jaar

De DroneHub GAE, het kennis-, innovatie- en ontwikkelcentrum voor drones bij Groningen Airport Eelde, kan op een geslaagd eerste bestaansjaar terugkijken. 'We hebben aan vele mooie projecten meegewerkt en hebben zelf nieuwe projecten opgestart', aldus dronepiloot en mede-initiator van de DroneHub Egbert Swierts. 'En ook voor het komende jaar liggen er ambitieuze en innovatieve plannen.'

Een belangrijk onderzoeksthema in 2018 was de precisielandbouw. Samen met de provincie Drenthe, KPN, Wageningen Universiteit en Research en Innovatie Veenkolonieën is binnen een 5G Field Lab gewerkt aan technologische innovaties die precisielandbouw toegankelijker maken voor landbouwers in de regio. Dit onderzoek zal in 2019 worden voortgezet.

Ook is er getest met vliegen met drones buiten het zicht van de piloot (Beyond Visual Line of Sight). In deze test werd over een lange afstand met noodmedicatie gevlogen. Voor deze test werd samengewerkt met onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, UMCG Ambulancezorg, ANWB Medical Air Assistance BV en de TU Delft. Doel was om ervaring op te doen op gebied van veiligheid, regelgeving en kennisontwikkeling voor de dronesector. Tijdens de in november gehouden Amsterdam Droneweek werd via een bijzondere presentatie op dit unieke project teruggekeken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring