Navigatie overslaan

Druk fes­ti­val­sei­zoen voor Eurosonic-artiesten

Wat betreft sfeer en bezoekersaantallen was Eurosonic Noorderslag afgelopen januari al een groot succes, maar ook voor de optredende bands heeft het festival zijn vruchten afgeworpen, zo blijkt uit de ETP-cijfers die de orgnisatie heeft gepubliceerd. De 55 artiesten die zich in januari in Groningen in de kijker van de muzieksector hebben geprobeerd te spelen, werden in totaal voor maar liefst 133 shows gevraagd, aldus de cijfers van het European Talent Exchange Program.

Het European Talent Exchange Program (ETEP) is een initiatief van de stichting Noorderslag en is bedoeld om Europese bands de kans te geven op festivals buiten hun eigen landsgrenzen op te treden. Bij ETEP zijn in totaal 71 festivals aangesloten. Zij zijn als leden verplicht om minimaal één van de artiesten die optreden tijdens Eurosonic te boeken. Sinds de oprichting van het programma in 2003 heeft dit 605 artiesten gezamenlijk maar liefst 1646 shows opgeleverd.

De meest populaire Eurosonic-artiest van dit jaar is de Brit Jake Bugg. Hij is na zijn aanwezigheid in Groningen geboekt voor maar liefst tien Europese festivals. Ook het Franse C2C en het Nederlandse SKIP&DIE kunnen rekenen op een druk festivalprogramma; zij staan dit seizoen op zeven festivals.

http://www.etep.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring