Navigatie overslaan

Druk­ke­rij uit Bedum neemt modern­ste pers ter wereld in gebruik

Het Groningse Bedum is niet alleen de plek waar Arjen Robben opgroeide, het is ook de plaats waar een in Nederland toonaangevende drukkerij is gevestigd. Die drukker slaagt er in opdrachten voor het drukken van tijdschriften uit heel Nederland in de wacht te slepen. Het gaat om Scholma Druk, dat het zo druk heeft dat de persen er continu draaien. In verband daarmee is besloten tot de aanschaf van een nieuwe pers, een van de modernste ter wereld.

Scholma Druk in Bedum heeft onlangs op feestelijke wijze deze nieuwe supermoderne drukpers ten doop gehouden . Het bedrijf, waar zestig mensen werkzaam zijn, investeerde voor in totaal 1,5 miljoen euro in drukkerij en afwerking. Op de pers worden alle soorten drukwerk, in kleine en grote oplages, zeer efficiënt en flexibel geproduceerd, in een constante kwaliteit. De vernieuwde afwerking zorgt voor een snelle levering en verzending.|

Martin Scholma, algemeen directeur: 'Een grafisch bedrijf moet vandaag een moderne procesgestuurde onderneming zijn. Wij willen daarin voorop lopen. Ook in economisch zwaardere tijden moeten we blijven investeren. Samen met oplossingen die we bieden om drukwerk eenvoudig samen te stellen en digitale uitingen doelmatig zelf te kunnen toepassen, biedt dit onze klanten extra voordelen.'

Scholma hecht veel waarde aan samenwerking, zowel regionaal als landelijk, en past dit toe bij papierinkoop; deelname aan tenders; duurzaamheid; samenwerking met marketing- en communicatiebureaus, ICT-bedrijven, online-ondernemers, uitgevers en regionale printbedrijven. Daarnaast is Scholma lid van de nieuwe E-boxx in de Euroborg, een inspiratieplaats waar media-partijen elkaars kennis delen en innovatief toepassen.

Drukken en crossmedia alleen zijn niet meer voldoende om je te onderscheiden, zo legt Scholma uit. ‘Vanuit onze kernactiviteit bieden we steeds meer dienstverlening en ICT-oplossingen. Het drukken van bladen, brochures, boeken en commercieel drukwerk maar ook uitgeven, opmaken van huisstijlen en crossmedia doen we al, maar er is meer mogelijk. Wij helpen onze relaties om op een eenvoudige manier hun eigen gegevens te beheren, uit de database te halen, op te maken én te publiceren op een wijze die de klant zelf bepaalt. Het principe is simpel: eenmalig gegevens invoeren en deze vervolgens gebruiken voor zowel druk/print als digitale verwerking zoals een website of nieuwsbrief’, aldus de trotse ondernemer.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring