01/03/2008

Duitse energiegigant RWE naar Energy Business Plaza Groningen

De Duitse energiegigant RWE krijgt een vestiging in de Energy Business Plaza in Groningen. Dat heeft directeur Gerard van der Sande van de Nederlandse afdeling van dit van origine Duitse bedrijf bevestigd. RWE is bezig aan de ontwikkeling van een elektriciteitscentrale in de Eemsmond, en in verband daarmee gaat het nu al kantoor houden in de stad Groningen.

De komst van RWE betekent dat in het Energy Business Plaza in Groningen nu nagenoeg alle kantoorruimte van het kantorencomplex - het Hamsphire Hotel - in gebruik is genomen. Het gebouw is gevestigd in Meerwold, aan de oever van het Hoornse Meer. In het Energy Business Plaza zijn nu tal van energiebedrijven verzameld gesitueerd rond Energy Valley dat er ook kantoor houdt.

Volgens directeur Van der Sande van RWE heeft het een grote meerwaarde om een kantoor te hebben nabij andere noordelijke energiebedrijven. "Het is voor ons interessant dat we nu in een kantoorpand zitten met mogelijke toekomstige partners zoals het Energy Delta Institute of Energy Valley."

Wanneer de nieuwe centrale in de Eemshaven over een paar jaar klaar is, dan blijft RWE mogelijk toch kantoor houden in het Energy Business Plaza. "Dat weten we nu natuurlijk nog niet zeker. Maar vestiging in het Energy Business Plaza is voor ons zeker zeer waardevol vanwege de meerwaarde", aldus Van der Sande.

Het Energy Business Plaza werd in januari 2008 officieel geopend. Daar kunnen de bedrijven van elkaars aanwezigheid profiteren en ook de fysieke nabijheid zou stimulerend werken. Belangrijk voordeel is ook dat gemeenschappelijke voorzieningen kunnen worden gedeeld. Verder kunnen de bedrijven makkelijk van elkaars kennis en diensten gebruik maken en is er voldoende mogelijkheid met elkaar in contact te komen.

01/02/2008
Inschrijving Wubbo Ockelsprijs weer van start
01/02/2008
Waterbedrijf Groningen geeft scholieren cool alternatief voor frisdrank