Navigatie overslaan

Duur­za­me­re, bete­re én meer hoef­ij­zers voor Werk­man Hoof­ca­re door nieu­we oven

Hoefijzerfabriek Werkman Hoofcare uit Groningen schaft een nieuwe inductieoven aan waarmee de hoefijzers duurzamer, beter én sneller gesmeed kunnen worden. De productie gaat door de nieuwe oven met 50 procent omhoog. Werkman Hoofcare kreeg voor de oven een subsidie van 50.000 euro van de provincie Groningen.

Het Groningse bedrijf bestaat meer dan 100 jaar en produceert en levert meer dan 750 verschillende hoefijzers voor de internationale markt. Bij de fabriek werken 45 mensen. De nieuwe inductieoven is speciaal voor Werkman ontworpen. Het nieuwe smeedproces zorgt voor meer omzet, minder energiegebruik, minder afval en vijf nieuwe banen.

Eemshaven

De investering past goed bij de verhuisplannen van het Groningse familiebedrijf. Volgend jaar verruilt de hoefijzerfabriek de Groningse woonwijk Helpman voor de Eemshaven. Hier wordt een nieuwe, moderne fabriek gebouwd om de internationale klanten - van Italië tot de VS, Rusland en Saoedi- Arabië - nog beter te bedienen.

“Het is natuurlijk best lastig om iets te vinden wat passend is voor onze productielijnen. Dat kan daar. De energievoorziening is goed en qua transport is het ook geschikter dan in een woonwijk”, zo zei directeur Christel Werkman eerder tegen RTV Noord over de keuze voor de Eemshaven.

Veerkracht

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: "In deze onzekere coronatijd zijn er gelukkig nog steeds bedrijven zoals Werkman Hoofcare die investeren in innovatie en verduurzaming van hun bedrijf. Dat zorgt voor versterking van de regionale economie, meer werkgelegenheid en een lagere CO2-uitstoot. Dat ondersteunen we als provincie graag."

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Foto: Groningenatwork

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring