Navigatie overslaan

DWC­print inno­veert met aan­schaf hyper­mo­der­ne digi­ta­le drukmachine

DWCprint heeft fors geïnvesteerd in de aanschaf van een high-end digitale drukmachine. De Groningse onderneming is het eerste bedrijf in Nederland dat gebruikmaakt van deze Kodak Nexpress ECO 2500. Dankzij de investering hoeft het Groningse bedrijf zijn digitale drukwerk niet langer in te kopen bij externe partijen. ‘Het is niet alleen een nieuwe uitdaging, maar ook een belangrijke stap om verder te kunnen groeien’, aldus oprichter Martijn ten Pas.

Het in 2008 opgerichte DWCprint is bedoeld om het gat tussen het online bestellen van drukwerk en de reguliere drukkerijen te dichten. Bestellen gaat gewoon online, maar het bedrijf biedt toch de service van een drukker om de hoek. Zo krijgt elke klant een vaste orderbegeleider toegewezen die er onder meer voor zorgt dat alle drukbestanden nog even ouderwets goed worden nagekeken.

Het bedrijf telt momenteel vier medewerkers. Die verhuizen deze zomer naar een nieuw onderkomen op het Groningse bedrijventerrein Eemspoort, waar ook de nieuwe state-of-the-art drukmachine in gebruik zal worden genomen. ‘Dat is heel bijzonder, want tot nu toe hebben we geen eigen printproductie’, aldus Ten Pas. Met de aanschaf van de Nexpress ECO 2500 kan het bedrijf dus veel meer in eigen beheer doen. En dat zorgt voor een uitbreiding van de werkgelegenheid met 3 tot 6 fte.

De keuze voor de nieuwe machine van Kodak is volgens Ten Pas door meerdere factoren ingegeven. ‘Uiteraard hebben we de markt grondig verkend’, zo zegt hij. ‘We kochten ons digitale drukwerk altijd in, dus we hadden al een duidelijk beeld van de kwaliteiten en mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Kodak Nexpress vanwege de hoge afdrukkwaliteit en extra mogelijkheden zoals het kunnen drukken van goud en wit. Bovendien kan de Nexpress ook longsheet en een grote hoeveelheid substraten aan. Dat is voor ons belangrijk, omdat wij via onze webshop niet alleen maar standaard drukwerk willen verkopen.’

Voor de aanschaf van de innovatieve drukmachine ontving DWCprint een bijdrage uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB. Deze is onderdeel van het programma Groningen@Work, waarmee de provincie Groningen de werkgelegenheid op een duurzame wijze wil stimuleren.

www.dwcprint.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring