Navigatie overslaan

Eco­no­mie en come­dy komen samen op eer­ste edi­tie van Stan­dup Economics

Het Financieele Dagblad en Comedy Central slaan de handen ineen en presenteren op zondag 6 oktober de eerste editie van Standup Economics, het festival waar economie en comedy samen komen. Op verschillende podia in de binnenstad van Groningen leggen de scherpste comedians het vuur aan de schenen van bekende economen.

Namen als Jörgen Raymann, Heleen Mees, Tex de Wit en minister Eric Wiebes (Economische Zaken) zorgen voor verrassende combinaties op het podium. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken.

Daarom Standup Economics!
Grote economische onderwerpen tastbaar en bespreekbaar maken, daar draait het om bij het festival Standup Economics.Wat is de impact van de gaswinning in Groningen op de economie? Is het einde van kapitalisme nabij? Kan de mens het klimaat nog redden? Moet ik wel of geen huis kopen? Het doel van Standup Economics is om de economie uit vergaderruimtes en ivoren torens te halen, inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Our economy could use some comedy!

Wie, wat, waar?
De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival is geïnspireerd op het succesvolle Kilkenomics in Ierland, en zal elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvinden.

Kaartverkoop
Tickets voor Standup Economics zijn vanaf 1 september verkrijgbaar op standupeconomics.nl. Standup Economics vindt plaats op zondag 6 oktober onder meer in het Grand Theater, Vera, De Puddingfabriek, Brouwerij Martinus en Café De Toeter, allen in de binnenstad van Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring