Navigatie overslaan

Eems​ha​ven​.info speelt belang­rij­ke rol in ont­wik­ke­ling Eemsdelta-regio

Het gaat goed met de Eemsdelta-regio. Het noordelijkst gelegen industriële havengebied van ons land ontwikkelt zich meer en meer tot een economische hotspot van formaat. Een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Groningse kustgebied is weggelegd voor Eemshaven.info, een netwerkvereniging, vraagbaak, en handelsplatform ineen.

Dankzij de centrale ligging ten opzichte van (geplande) windparken op de Noordzee is de Eemshaven uitgegroeid tot een centrum voor de offshore windindustrie. En niet alleen dat: het cluster chemiebedrijven in Delfzijl doet wereldwijd goede zaken en de vele energiecentrales maken van het gebied een belangrijke spil in het West-Europese energienet. En nu Google hard bouwt aan een gigantisch datacenter, ligt ook een toekomst als belangrijke datahub in het verschiet.

Bij een sterk havengebied hoort natuurlijk een sterke netwerkorganisatie. Eemshaven.info heeft die rol met verve op zich genomen. Het platform heeft nu bijna driehonderd leden, en rond de vijftienhonderd zakelijke contacten.

Eemshaven.info werkt volop samen met Groningen Seaports en met Eemsdelta\EZ, het economisch bureau van de Eemsdelta. ‘Die samenwerking verloopt zeer plezierig. Want als de medewerkers van Eemsdelta\EZ bedrijven tegen komen die zich hier willen vestigen, dan wijzen ze die bedrijven ook op ons bestaan. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat die nieuwe bedrijven snel de regio kunnen leren kennen, en vooral dat zij hier snel een degelijk en vruchtbaar netwerk krijgen. Deze samenwerking met Eemsdelta\EZ en Groningen Seaports heeft concreet al geleid tot nieuwe bedrijfsvestigingen. En zo vormen wij een goede samenwerking waarin we elkaar wederzijds kunnen versterken ten behoeve van de economie in deze regio’, zo vertelt de directeur van Eemshaven.info Karla Wielenga.

Netwerkbijeenkomsten met inspirerende gasten, een uiterst informatieve website, speeddaten voor bedrijven, borrels, bedrijfsbezoeken en presentaties en een vakbeurs: dat is waar Eemshaven.info voor staat. Netwerken in een informele sfeer waarbij Eemshaven.info ook zelf een actieve rol speelt als het gaat om het bij elkaar brengen van individuele bedrijven en het leggen van contacten met ook Duitse ondernemers.

‘Eén van onze belangrijkste doelen is om het netwerk van leden te vergroten en hen in contact te brengen met veel relevante andere ondernemers’, zo vertelt directeur Karla Wielenga op de website van Eemsdelta EZ, het economische samenwerkingsverband van de vier gemeenten in het Groningse kustgebied. ‘Maar we willen nog veel meer voor hen betekenen. De zes bijeenkomsten die we jaarlijks organiseren, worden altijd zeer zorgvuldig voorbereid. Want we nodigen altijd meerdere forumgasten uit met een onderwerp waar de leden ook echt iets aan hebben. De vraag ‘Wat levert het op voor onze leden’, is de rode draad door alles wat wij als Eemshaven.info willen betekenen.'

De meeste activiteiten die Eemshaven.info organiseert worden gehouden in de evenementenhal van De Boegschroef in Delfzijl, een locatie met uitzicht op de haven van Delfzijl. Ook is er een maandelijkse nieuwsbrief en speelt de website van Eemshaven.info een belangrijke rol als digitaal interactief platform.

Eemshaven EXPO

Eemshaven.info organiseert jaarlijks in juni de vakbeurs Eemdelta Expo, die leden de mogelijkheid biedt zich optimaal te profileren binnen het netwerk en de regio Eemsdelta. De vierde editie van het evenement wordt dit jaar op 3 en 4 juni gehouden op Sportpark Uitwierde aan de Wierdeweg in Delfzijl. In een tijdelijk tentenpaviljoen met een oppervlakte van ruim 5000m2 is er dan volop kans voor MKB-bedrijven uit allerlei branches om zichzelf te presenteren en te netwerken.

www.eemshaven.info

www.eemsdeltaexpo.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring