Navigatie overslaan

Eems­ha­ven uit­ge­roe­pen tot bes­te bouw­pro­ject tij­dens Cobouw Awards

Groningen Seaports heeft de prestigieuze Cobouw Award uitgereikt gekregen voor het project Eemshaven. In de categorie ‘beste bouwproject’ liet de Eemshaven onder andere grote projecten als het Rijksmuseum en de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de nieuwbouw van DUO in Groningen, de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en de Tweede Coentunnel achter zich. De prijs werd uitgereikt tijdens een gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Directeur van Groningen Seaports Harm Post nam de prijs in ontvangst in het gezelschap van een aantal trouwe investeerders in de Eemshaven, waaronder Nuon, Holland Malt en Theo Pouw.

De Cobouw Awards worden georganiseerd door het vakblad van de bouwsector Cobouw en worden jaarlijks uitgereikt in zeven categoriën. Naast een prijs voor het beste bouwproject zijn er ook awards voor de beste opdrachtgever, de grootste vernieuwer, het meest succesvolle bedrijf, het meest winstgevende bedrijf, de beste werkgever en de beste CEO. De nominaties voor deze categorieën worden bepaald aan de hand van onderzoeken van gerenommeerde instituten als TNS Nipo, PWC en Berenschot. Groningen Seaports heeft de prijs echter overtuigend gewonnen op basis van internetstemmen.

Volgens Cobouw heeft de Eemshaven zich de afgelopen jaren ontpopt als een van Europa’s snelst groeiende havengebieden in Noordwest-Europa. Vooral de grote investeringen door de energiesector genereert volgens het vaktijdschrift flinke projecten waar de bouwsector van kan profiteren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring