Navigatie overslaan

EEN Noord: groot onder­steu­nend net­werk voor onder­ne­mers met inter­na­ti­o­na­le groeikansen

Wie als mkb-ondernemer wil innoveren of internationaliseren loopt al snel kans te verdwalen in het eeuwig groeiende woud aan landelijke en Europese wet- en regelgeving. Hoe vind je de juiste partners? Waar kun je aankloppen voor steun en advies en hoe zorg je er vervolgens voor dat je die ook op de juiste wijze weet te verzilveren? Het zijn vragen waar het Enterprise Europe Network Noord-Nederland (EEN Noord) de antwoorden op weet. En als ze het niet weten, helpen ze je graag om er toch achter te komen.

EEN Noord is de regionale afdeling van het Enterprise Europe Network (EEN). Deze organisatie helpt ondernemers, onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. Het EEN-netwerk bestaat in totaal uit meer dan 600 organisaties in ruim 60 landen. In EEN Noord wordt dit netwerk nog eens aangevuld met Cube050, Energy Valley, Healthy Ageing Campus, Water Alliance en Business Development Friesland.

Samen hebben deze partners een groot bereik binnen de sectoren die van belang zijn in Noord-Nederland. Vanuit het netwerk wordt namelijk ook nog eens intensief samengewerkt met Greenlincs, SNN, VNO/NCW/MKB-Noord, KvK, RVO Nederland, Hanzehogeschool en NHL. Omdat het netwerk voortdurend wordt uitgebreid, is er veel expertise in huis en kan iedere ondernemer met internationale ambitie bij EEN Noord terecht; van installateur tot ICT’er en van biochemicus tot festivalorganisator.

EEN Noord helpt ze met risicokapitaal, leningen en het testen van het businessplan voor potentiële investeerders. Als die zaken eenmaal op orde zijn, worden ondernemers in contact gebracht met mogelijke investeerders, venture capital bedrijven of banken. Maar ook op het gebied van regionale, nationale en Europese overheidssteun weten ze bij EEN Noord waar je kunt aankloppen. En ook de mogelijkheden om het bedrijf te financieren door middel van belastingkredieten voor gebieden zoals onderzoek en ontwikkeling, investeringen of het inhuren van extra personeel, worden door EEN Noord onderzocht.

'No wrong door’, zo luidt het motto van EEN Noord dan ook. Er is dus geen verkeerde deur om op aan te kloppen: waar je als ondernemer ook met een vraag of idee terechtkomt; EEN Noord gaat net zo lang door tot de goede oplossing of het juiste antwoord gevonden is.

www.een-north.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring