Navigatie overslaan

Een van s werelds bes­te Dis­ney­te­ke­naars in Strip­mu­se­um: Daan Jippes

Bij het grote publiek is zijn naam niet heel bekend, maar Daan Jippes staat te boek als een van de allerbeste Disneytekenaars ooit. In het Stripmuseum in Groningen is nog tot en met eind oktober een expositie over Daan Jippes te zien.

Hoewel zijn naam misschien niet heel bekend is, heeft iedereen die is opgegroeid met strips en tekenfilms van Walt Disney zijn werk weleens gezien. Daan Jippes tekende tenslotte honderden omslagen voor Disney-stripalbums en voor het weekblad Donald Duck, waarvan hij in de jaren zeventig artdirector was. Ook talloze verhalen van Donald Duck zijn van zijn hand. Internationaal wordt Daan Jippes gezien als één van de beste Disney-tekenaars.

Jippes beheerst echter ook veel andere tekenstijlen en is in staat het werk van verschillende striptekenaars levendig na te bootsen. Deze overzichtsexpositie is een eerbetoon aan zijn veelzijdigheid. Er zijn op de tentoonstelling uiteraard veel van zijn strips en omslagillustraties voor Disney te zien, maar zijn werken voor het vermaarde tijdschrift Pep,De avonturen van Havank en Twee voor thee, zijn te zien.

Kijk voor meer informatie op de website: www.stripmuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring