Navigatie overslaan

Eer­ste Euro­pe­se cupra­ce gespon­sord door BioMCN

Bio Methanol Chemie Nederland (BioMCN) gaat De Nissan 350Z Challenge, de eerste Europese cuprace op bio-methanol, sponsoren. Bio-methanol is een brandstof gemaakt van biomassa, energie opgewekt uit resten van planten en dieren. De nieuwe hoofdsponsor zal zorgen dat alle deelnemers worden voorzien van de brandstof. Door de auto’s op bio-methanol te laten racen laat de Nederlandse Autosport zien dat de autosport een leidende rol kan nemen in de ontwikkeling van duurzame innovaties.

Het bedrijf BioMCN zit sinds 2006 gevestigd op het ChemiePark Delfzijl en is het eerste bedrijf ter wereld dat op grote schaal bio-methanol produceert. Het bedrijf produceert ook een groot gedeelte van de eigen groene brandstof om het bedrijf draaiende te houden. Bio-methanol wordt niet alleen als brandstof gebruikt maar kan ook worden gebruikt bij bijvoorbeeld de productie van verf of kunststoffen.

Naast BioMCN zullen ook Stichting GUTTS en Bas Koeten Racing de challenge sponsoren. Doordat de auto’s op duurzame brandstof rijden gaat de CO2 uitstoot van de wagens met zo’n zeventig procent omlaag. Tijdens de race zullen er verschillende bekende namen een rondje rijden in de duurzame auto’s om te ervaren hoe duurzame autosport kan zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring