Navigatie overslaan

Eer­ste Euro­pe­se solo­ten­toon­stel­ling David LaCha­pel­le in het Gro­nin­ger Museum

Nog tot 28 oktober is in het Groninger Museum de tentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man te zien. Deze eerste Europese solovoorstelling van de beroemde Amerikaanse fotograaf bevat ruim 70 belangrijke werken die verschillende genres uit zijn indrukwekkende oeuvre belichten, van portretten tot stillevens en landschappen.

David LaChapelle (1963) begon zijn befaamde carrière met exposities in galeries in New York. In 1984 werd hij door Andy Warhol gevraagd om foto’s te maken voor diens tijdschrift Interview magazine. Met zijn vernieuwende aanpak verwierf de kunstenaar naam als een van de meest invloedrijke fotografen ter wereld. LaChapelles kleurrijke portretten, waarin rollen weggelegd zijn voor muzikanten, actrices en politici, zijn uitgegroeid tot archetypische symbolen voor het Amerika van de 21ste eeuw.

Deze eerste grote solotentoonstelling in Nederland belicht met ruim 70 werken verschillende aspecten uit het oeuvre van de kunstenaar. Ook introduceert de expositie LaChapelle’s nieuwste serie New World, waarin hij het ‘onfotografeerbare’ probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring