Navigatie overslaan

Eer­ste Fiets­rou­te Plus in Groningen

De aanleg van de eerste Groningse Fietsroute Plus tussen Groningen en Zuidhorn is van start gegaan. De Fietsroute Plus is een extra breed en comfortabel fietspad, dat het aantrekkelijk moet maken om de fiets te pakken in plaats van de auto. Het fietspad wordt aangelegd langs de provinciale weg N355 tussen Groningen en Zuidhorn.

Op dit moment ligt daar al een fietspad, maar dit voldoet niet meer aan de huidige eisen. Het pad is erg smal en ligt vlak langs de weg. Door rukwinden en opspattend water van langsrijdend verkeer gebeuren er vaak ongelukken. De Fietsroute Plus wordt extra breed gemaakt en ook de afstand tot de weg wordt groter. Daarnaast wordt het fietspad verlicht en wordt de belijning duidelijker.

De aanleg van het pad is in drie fasen gepland. Op dit moment wordt er gewerkt aan de eerste fase tussen Zuidhorn en Nieuwklap, dat ook in de gemeente Zuidhorn ligt. Als het fietspad klaar is, is dit de eerste Fietsroute Plus in de provincie Groningen. Er zijn ook plannen gemaakt voor een Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring