Navigatie overslaan

Eer­ste kas­sa met bit­coins voor de hore­ca in Groningen

Betalen met bitcoins is voortaan mogelijk in Groningen. In deze studentenstad, waar tal van ondernemersinitiatieven zijn op het gebied van internetinnovatie, is nu speciaal voor de horeca een kassasysteem geïntroduceerd, waarbij men kan betalen met bitcoins.

De betalingen konden afgelopen maand voor het eerst worden gedaan in het zogenaamde Bitcoincafe in het monumentale pand van EMG Factors aan het Eemskanaal 48.

Dat is een oud bedrijfspand waar tegenwoordig de meest uiteenlopende publieksevenementen worden georganiseerd. Een broedplaats waar het zindert van de creativiteit. Niet verwonderlijk dan ook dat tijdens een cafébijeenkomst hier voor het eerst betaling mogelijk werd gemaakt met de Bitcoins, waardoor men in Groningen langzaam kan wennen aan dit nieuwe internet-betaalmiddel.

Volgens thenextweb.com, een site op het gebied van internationale initiatieven betreffende technologie, nieuws, zaken en cultuur, had Groningen zelfs een wereldprimeur te pakken. Het betreft een experiment op initiatief van Rutger van Zuidam, (bitcoinspecialist) en Chris Garrit, (Nachtburgemeester van Groningen).

Bij de betaling wordt gebruik gemaakt van een nieuw kassasysteem ontwikkeld door NUVOPOS, een Nederlands bedrijf dat het mogelijk heeft gemaakt om met bitcoins af te rekenen door middel van een smartphone met QR-scanner.

Hoewel het zeker niet het eerste systeem is in Nederland waarmee daadwerkelijk betaald kan worden met Bitcoins, is het wel het eerste systeem dat speciaal ontworpen is voor de horeca met bijpassende gebruiksvriendelijkheid. Men plaatst een bestelling en vervolgens wordt er met de smartphone een QR code gescand op een scherm dat op de bar staat. Snel en gemakkelijk dus.

Meer informatie: emgfaktors.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring