Navigatie overslaan

Film­pje: Eer­ste veer­boot ver­trok­ken van Eems­ha­ven naar Noorwegen

Op donderdag 7 april is de MS Romantica voor het eerst afgevaren richting Noorwegen. Daarmee is de veerdienst tussen de Eemshaven in Nederland en Kristiansand in Noorwegen een feit. Vanaf nu gaat de ferry drie keer per week op en neer.

Een cruise-ferry, welteverstaan. Er kunnen 2000 mensen overnachten op het schip. Holland Norway Lines kondigde eind vorig jaar met succes de nieuwe vaarverbinding aan. Sinds de aankondiging zijn zo’n 80.000 passagiers geboekt voor de komende maanden. Bart Cunnen, CEO van Holland Norway Lines: “Met deze nieuwe lijn verbinden we twee regio’s en twee landen. Daarnaast bevorderen we de infrastructuur voor de ondernemers in beide landen. Het opent een wereld vol nieuwe ervaringen en mogelijkheden.”

Emissievrij varen in de toekomst

De cruise-ferry dienst heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo wil het toewerken naar twee schepen die in 2026-2027 emissievrij zullen varen. In het huidige schip wordt blijvend geïnvesteerd in duurzame en slimme oplossingen waardoor het schip minder energie verbruikt.

Samenwerking

Holland Norway Lines is een lokale start-up met een Groninger stempel. Het investeert in goede en langdurige samenwerkingen met betrokken partijen zoals gemeente en provincie, bestuurders, Groningen Seaports, douane en veiligheidsregio’s. Daarnaast streeft de organisatie ernaar zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen en (toe)leveranciers en personeel uit de regio. Zo werkt HNL samen met MF Shipping uit Farmsum, Columbia Signature uit Hamburg, M+ Kassa uit Leeuwarden, Broekman Agency Eemshaven, Kollektiv Media & PR uit Groningen en studenten uit regionaal onderwijs.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring