Navigatie overslaan

EMER­GO: inno­va­tie­ve bou­wers uit Stadskanaal

Ondanks een nog relatief kort bestaan, heeft bouwbedrijf EMERGO Hout & Bouw al een behoorlijke naam voor zichzelf gemaakt. Niet voor niks zijn de bouwers uit Stadskanaal genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs. Met haar innovatieve prefaboplossingen speelt het bedrijf slim in op de moderne manier van woningbouw en -renovatie.

Door de economische crisis, maar ook door het toenemende milieubewustzijn, worden veel verouderde woningen niet meer gesloopt maar gerenoveerd. Veel van die woningen worden ondertussen ook gelijk van energiebesparende maatregelen als zonnepanelen voorzien.

De producten en diensten van EMERGO passen perfect in die ontwikkeling. Niet alleen dankzij het gemak waarmee de prefabelementen geplaatst worden, maar ook door de slimme wijze waarop zaken als zonnecollectoren en luchtbehandelingssystemen in die elementen worden geïntegreerd.

EMERGO Hout & Bouw bestaat uit drie ondernemingen, allen in Stadskanaal gevestigd, met nog een productielocatie in Almelo. De drie-eenheid bestaat uit EMERGO Houtconstructies, EMERGO Bouw en EMERGO Bouwnovatie.

De activiteiten van de drie zusterondernemingen sluiten perfect op elkaar aan: Houtconstructies ontwerpt, berekent, produceert en monteert prefab oplossingen voor de bouw: van daken en dakkapellen tot gevels, wanden en vloeren. EMERGO Bouw is ondertussen een veelzijdig aannemersbedrijf, dat actief is in de woning- en utiliteitsbouw en met Bouwnovatie zet EMERGO een innovatief totaalconcept voor het energiezuinig en duurzaam renoveren van woningen en andere gebouwen in de markt.

Met Bouwnovatie neemt de Stadskanaalster onderneming projectontwikkelaars gigantisch veel werk uit handen. Met EMERGO Bouwnovatie ligt het hele traject van initiatie tot en met de uitvoering bij één partij. Het bedrijf verenigt namelijk specialisten uit alle relevante vakgebieden – van architecten tot bouwtechnisch en -fysisch adviseurs en van constructeurs tot prefab houtconstructie- en montagespecialisten – onder één dak. Op die manier verloopt de procesinrichting, van ontwerp tot oplevering, uiterst doelgericht en gestroomlijnd.

www.emergobusiness.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring