Navigatie overslaan

En het bes­te bedrijf van Gro­nin­gen staat in… Ter Apel

De beste onderneming in de provincie Groningen staat in: Ter Apel. Althans: volgens de jury van de Groninger Ondernemingsprijs. Die oordeelde dat medicijnengrondstoffabrikant Ofichem de winnaar is geworden van de Ondernemingsprijs 2012. Directeur Weite Oldenziel ontving donderdagavond 27 september de daarbij behorende prijs uit handen van commissaris van de Koningin Max van den Berg.

Ofichem uit Ter Apel nam het stokje over van Bollegraaf Recycling Machinery uit Appingedam, de winnaar van 2011. Ofichem bedrijf is producent, ontwikkelaar en distributeur van actieve farmaceutische ingrediënten voor mens en dier. Ofichem staat voor Oldenziel Fine Chemicals. Het bedrijf wordt geleid door Weite Oldenziel, een jonge gedreven en enthousiaste ondernemer. Ofichem B.V. is een internationaal bedrijf en heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland en China, en een inkoop- en verkoopapparaat over heel de wereld.

Ofichem was genomineerd samen met De Haan Special Equipment uit Stadskanaal en Molendrift uit Groningen. De verkiezing van de Groninger Ondernemingsprijs vond voor de 15de keer plaats. De jury, onder leiding van gedeputeerde van economische zaken Wilma Mansveld, was unaniem in haar keuze en sprak vol lof over het Ter Apeler bedrijf.

Ofichem heeft een voorlopersrol in de markt voor Actieve Pharmaceutische Grondstoffen. Dit speelt vooral op het gebied van regelgeving, maar ook in het ontwikkelen van nieuwe grondstoffen in samenwerking met hun klanten. Bij het bedrijf werken 45 personen.


http://www.ofichem.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring