Navigatie overslaan

Ener­gie uit je eigen Gro­ning­se windmolen

Stel: je wilt wel duurzame energie gebruiken, maar hebt geen geld of een geschikt dak voor zonnepanelen. De Windcentrale biedt een oplossing: koop je eigen stukje van een windmolen in Groningen.

De Windcentrale kocht twee windmolens in Delfzijl op basis van een voorlopig koopcontract. Beide windmolens zijn opgedeeld in duizenden stukjes, zogenaamde ‘winddelen’. Voor 345 euro kan je als consument een winddeel kopen. De energie die de windmolen oplevert krijg je dan thuis uit je stopcontact. Zeven winddelen zijn genoeg voor een gemiddeld huishouden.

Oprichter Harm Reitsma is erg enthousiast over het project. ‘Winddelen zijn een eenmalige investering. Als je daarna vijftien jaar lang geen stroomkosten meer hebt, dan heb je die investering zo terugverdiend.’ De verkoop loopt inmiddels goed. Op 11 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, werden maar liefst 130.000 winddelen verkocht. Op 7 december moeten alle winddelen verkocht zijn, wil de huidige eigenaar de twee molens daadwerkelijk verkopen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring